Hoe gebruik ik Palo Santo?


Het Heilig Hout heeft enorm veel verschillende toepassingen. Het wordt namelijk ingezet als hulpmiddel bij fysieke kwalen zoals reuma, maar ook bij mentale en spirituele klachten. Omdat het zo’n intense geur afgeeft, doe je bovendien best lang met zo’n bosje.

Genoeg tijd dus om eens uit te zoeken wat jij met de houtjes wilt doen. Hieronder vind je vijf opties die je kunt proberen:

 1. Om te branden.
 2. Ter bescherming.
 3. Ter ontspanning.
 4. Ter ondersteuning van je weeerstand.
 5. Als thee.
 6. Ter verdrijven van ongedierte.

Branden.

Dit zijn de stappen voor Palo Santo branden:

 1. In die u het binnenshuis gebruikt zet dan een raampje open.
 2. Hou een aansteker of lucifer bij de top van je houtje.
 3. Steek het topje aan.
 4. Wacht totdat de kern gloeit en geur vrijkomt.
 5. Blaas de vlam uit.
 6. Hou je houtje vast of gebruik een smudge schaal of schelp bijv. een Abalone Schelp.

Palo Santo heeft een warme, zoete, zachte geur die stemmingsbevorderend werkt. De geur is rustgevend en brengt een vredige, warme atmosfeer. Bij depressie, spanning en negatieve gevoelens brengt Palo Santo rust. Positieve gevoelens worden gestimuleerd.

Doordat de geur rustgevend werkt en concentratie verbetert, is het een uitstekende ondersteuning bij studie en andere activiteiten die concentratie en focus vereisen. Ook bij meditatie, yoga of rustig lezen is de geur van Palo Santo een heerlijke begeleiding.

Hoe brand ik Palo Santo?

Neem een stukje hout en houd een lucifer of aansteker bij het uiteinde tot het begint te branden. Laat het houtje branden tot je de kern ziet gloeien en blaas dan de vlam uit. Leg het houtje in een vuurvast schaaltje of in een mooie schelp. Met de rook verspreidt de geur van Palo Santo zich door de ruimte.

Om de geur te versterken kun je nogmaals een vlam bij het houtje houden en de procedure herhalen. Let op: de eerste keer dat je een stukje hout aansteekt heeft het langer nodig om goed te gloeien.

Je kunt ook met een gloeiend houtje door een vertrek lopen om de geur zich te laten verspreiden. Herhaal naar wens. Bij dagelijks gebruik zal de ruimte zich vullen met warmte en rust.


Bescherming.

Als amulet of talisman zouden Palo Santo & Heilig Hout kwade of negatieve invloeden afweren. Je kunt dus een stokje of speciaal sieraad bij je dragen. Ook kun je het op een nachtkastje leggen tegen nachtmerries. Vooral kinderen zouden beter gaan slapen door deze rustgevende geur, aldus de sjamanen.


Ontspanning.

De zoete, warme geur van de Palo Santo geurstokjes zou negatieve gevoelens en stress gerelateerde klachten verzachten. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn, maar ook buikpijn, angst en depressie. Ben je aan het studeren of mediteren? Dan zou een beetje heilig hout branden kunnen helpen om je hoofd leeg te maken en zo beter te kunnen concentreren. Ook geen gek idee als je yoga doet of lekker aan het lezen bent!


Weerstand.

Heb je griep of verkoudheid? Steek dan eens een stokje Palo Santo aan. Volgens veel mensen zou Palo Santo werking hebben op je weerstand. Ook zou deze krachtige aromatische houtsoort de kwaliteit van je ademhaling kunnen verhogen, volgens sommige mensen prettig als je astma hebt. Tenzij je die geur verschrikkelijk vindt natuurlijk – eigen ervaring eerst.


Palo Santo als thee.

Palo Santo wordt ook als thee gebruikt. Om van Palo Santo thee te maken laat je een stukje hout in een kopje heet water liggen. Palo Santo thee kalmeert het immuunsysteem en zenuwstelsel, en versnelt het herstel bij ziekte.

Let op: onze Palo Santo wordt niet als consumptiemiddel verkocht. Het gebruik voor thee is geheel op eigen risico.


Ongedierte.

Ook zou het Palo Santo Hout werking hebben door met zijn zoete, zachte geur mijten, muggen en motten op afstand te houden. Daarentegen komen honden en katten er vaak even nieuwsgierig aan ruiken en zelfs likken. Dus de vraag is eerder: welke dieren heb je liever om je heen?


Rating: 0 sterren
0 stemmen