Wanchako is producent en leverancier van unieke sieraden en geurstokjes van geurend heilig hout uit Peru. Wanchako Palo Santo is Fair Trade, (h)eerlijk en natuurlijk! Uniek en handgemaakt om als krachtvoorwerp bij je te dragen of je ruimte mee te reinigen en te vullen met positieve energie. Dat is de kracht van heilig hout!

Palo Santo stokjes van 5 gram zijn bekend over de hele wereld. Echter, er wordt veel illegaal gekapt en verhandeld door de stijgende vraag. Wanchako gebruikt enkel gecertificeerd sprokkelhout dat lang heeft kunnen ‘rijpen’ . Hierdoor is de kwaliteit en energie zuiver en puur en blijft de geur jarenlang in het hout aanwezig. Door het als sieraad te dragen, heb je maar weinig nodig voor een leven lang plezier en ontspanning door de fijne geur!

De producten, sieraden en geurstokjes, van Wanchako zijn bedacht, ontworpen en met de hand gemaakt door de lokale bevolking uit Noord-Peru. Eén van die producten is het Palo Santo geurstaafje en de vorm van een cilinder. Geperst van fijn heilighout, welke een rest product is uit het vervaardigen van sieraden. Waardoor er niks verloren gaat van het kostbare hout.

René Gonzalez (eigenaar) is al jaren bezig met de ontwikkeling van de unieke cilinder structuur, die kwaliteit, duurzaamheid en schaalbaarheid garandeert. Hij heeft familieleden en vrouwen uit zijn dorp vast in dienst aangenomen die de wierook en sieraden met de hand vormen en inpakken. Wanchako heeft contact en toestemming van het ministerie van landbouw in Peru (SERFOR) en met de lokale boeren om Palo Santo legaal te exporteren en nieuwe boompjes aan te planten. Bijvoorbeeld in 2019 zijn 700 nieuwe Palo Santo bomen geplant. Het duurt zo’n 100 jaar voor de bomen volgroeid zijn, hun takken afstoten door ouderdom of storm en waarna het nog zo’n 10 jaar duurt voor de fijne zoetige geur uit het hout tevoorschijn komt. SERFOR is het ministerie welke toeziet op het legaal verhandelen en uitvoeren van o.a. hout uit Peru.

Wanchako creëert waarde voor de lokale bevolking met producten die duurzaam worden gewonnen uit de natuur. De medewerkers krijgen een eerlijke prijs voor hun werkzaamheden. Wanchako werkt volgens het Fair Trade principe en stimuleert de boeren om hun product met meer waarde te verkopen en zich te leren ontwikkelen. Ze helpen hen gecertificeerde verkoop van Palo Santo te bewerkstelligen en leren hen in workshops hoe ze zelf sieraden kunnen maken van Palo Santo hout.

Door de aankoop van de geurstaafje en sieraden ondersteun je direct de lokale bevolking welke ze vervaardigd.

 

U vind de diverse producten van Wanchako op onze webshop terug in de volgende rubrieken: Diverse soorten Wierook, Spiritualiteit en Sieraden.


Rating: 5 sterren
1 stem