Een paar woorden over Anne Stokes.

De fantasiekunst van Anne Stokes kenmerkt zich door opvallende ontwerpen en levensechte afbeeldingen van fantasieonderwerpen.

Haar kunsten omvatten een breed scala aan thema's, van het romantische en magische betoverde woud tot de donkere onderwereld van gotische vampiers.

Klassieke onderwerpen worden opnieuw uitgevonden met een sterk ontwerp en impact, en nieuwe wezens worden tot leven gebracht op een unieke en opvallende manier.

Anne komt oorspronkelijk uit Londen, maar woont nu in het noorden van Engeland, in de buurt van Leeds met haar zoon Leo en partner John.

Ze begon haar kunstcarrière als merchandiseontwerper en ontwierp tourproducten voor bands als Queen and the Rolling Stones.

Anne werkte ook als sieradenontwerpster en beeldhouwer.

Haar T-shirtontwerpen zijn door vele bekende bands gedragen en haar T-shirtontwerp met schedeltatoeages werd uitgekozen als outfit voor Mike TV in 'Charlie and the Chocolate Factory' van Tim Burton.

Daarna werd ze een fulltime freelance illustrator waar ze werkte aan een aantal boek, spellen en platenproducten, waaronder het produceren van concept kunst en illustraties voor Dungeons and Dragons.

Naarmate Anne's kunstcarrière vorderde, begon ze langzaamaan haar eigen creaties te licentiëren en het bereik van haar schilderijen met fantasiethema's uit te breiden.

Het gebruik van symboliek in haar foto's om de betekenis van Anne's kunstwerken over te brengen, wordt alom geprezen.

In samenwerking met Art Ask Agency zijn haar vele schilderijen gelicentieerd op een breed scala aan producten die wereldwijd te koop zijn, waaronder T-shirts, posters, boekomslagen, kalenders, legpuzzels, tarotkaarten, sculpturen, mokken, sieraden en wenskaarten.

Ze blijft nieuwe werken produceren en heeft verschillende boeken gepubliceerd.


Rating: 0 sterren
0 stemmen