Er zijn weer diverse nieuwen producten toegevoegd, zoals Tibetaanse klankschalen, Florida water, Smudge artikelen en nog veel meer. Neem dus snel een kijkje in de shop.

Mondmaskers.

Mondmaskers.

Vanaf 1 juni 2020 verplicht de Nederlandse overheid om een niet-medisch mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. Maar hoe gebruik je mondkapjes? En hoe maak je ze zelf? Wij helpen je verder op basis van de RIVM richtlijnen.

Het verschil tussen een medisch en niet-medisch mondkapje.

Medische mondkapjes moeten voldoen aan Europese richtlijnen en kwaliteitsstandaarden voor medische hulpmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarom zijn ze geschikt voor gebruik in de zorg. Niet-medische mondkapjes zijn daarentegen niet geschikt voor in de zorg. Dit komt doordat je met een niet-medische mondkapje niet jezelf beschermt, maar alleen de mensen om je heen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is dan ook een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen, zoals voldoende afstand houden (1.5 meter) en regelmatig je handen wassen. Wij vinden dat zoveel mogelijk medische mondkapjes beschikbaar moeten zijn voor de zorg. Daarom worden deze sinds maart niet meer via bol.com verkocht. Sinds mei worden er via ons, door verkooppartners, wel weer (niet-medische) stoffen mondkapjes verkocht, geschikt voor particulier gebruik. Let op: dit zijn dus geen medische mondkapjes, raadpleeg voor advies over mondkapjesgebruik altijd de overheid.

Zo gebruik je een niet-medisch mondkapje volgens de RIVM richtlijnen.

Voordat je het mondkapje opzet, was je eerst je handen met water en zeep. Vervolgens gebruik je de touwtjes of elastieken om het mondkapje op te zetten. Raak de binnenkant niet aan en zorg dat het goed aansluit op je gezicht. Je neus, mond en kin moeten altijd bedekt zijn. Zet je het mondkapje af? Was dan eerst grondig je handen volgens de RIVM richtlijnen. Zorg er bij het afzetten weer voor dat je niet de binnenkant van het mondkapje of je gezicht (ogen, neus en mond) aanraakt. Een herbruikbaar mondkapje van textiel was je na ieder gebruik op 60 graden op een volledig wasprogramma met wasmiddel. Vervolgens bewaar je het kapje zo steriel mogelijk, bijvoorbeeld in een afgesloten zak of bak. Bewaar schone en gebruikte mondkapjes apart. Bekijk de richtlijnen van het RIVM voor de specifieke instructies voor het gebruik van mondkapjes.


Mondmaskers. OP = OP!!


Rating: 5 sterren
1 stem